February 1, 2013

Our Biggest Present

Assalamualaikum Blog reader

lama da tak update blog since kawin nie kan. bukan ape keadaan buzy sgat smpi xde masa nk mengarang..hehe

start dari this post, saya akan start posting about my biggest present from Allah. It start pada pertengahan bulan Januari. that time period belum lagi miss tp terasa ade sedikit perubahan pada diri.. maklum la kite punya badan mesti la kite taw bile ade something wrong kan hehe.. the first thing yg saya rasa semacam pd diri nie ialah nafsu makan yang terlampau.. tp xde la terlampau sgat la.. kire sblum nie makan sikit2 jer..tp time tu kalo boleh satu pinggan nk penuh..hehe

yang kedua pulak, badah nie rasa letih sgat, buat keje xde la byk sangat tp letih dia mcm org buat kerja buruh.. dan lastly rasa cram kat ari-ari mcm rasa kene segugut tu.. g jumpe doctor, dia ckap myb sembelit so dapat la ubat sembelit dan tahan sakit.. 

yg buat rasa nk buat UPT sbb, selama hidup nie, kalo segugut mesti makan ubat tahan sakit.. bile da makan sebijik terus hilang sakit tu tp this time walaupun da mkn berbijik2 still sakit jugak.. 

so dengan nekadnyer saya g la farmasi tuk beli UPT tanpa pengetahuan en.hubby dan family mertua.. sbb saya nie pemalu skit..bile da confirm baru la nk tunjuk2.. so balik tu buat la test.. dan result dia ade jalur samar kt bahagian T, tp disebabkan xpecaya pd mata sndiri, saya pun panggil en.hubby tuk tgok, btul ke ade garis samar tu.. dia ckp ade pastu tnye ape maksud dia.. dgan happynyer saya bg taw yg saya berkemungkinan hamil.. pastu dia bolah pulak xcaye.. pastu dia ckap nnt confirmkan smula ngan doctor baru dia betul2 pecaya.. 

nie Result yang buat sendiri tu, nmpk x garis samar tu?? hehe.. test dibuat pada 27.01.2013


disebabkan en.hubby da cakap mcm tu, saya pun pergi ke klinik panel tuk buat pengesahan. bile smpi jer kat klinik saya pun cakap kt doktor yg saya nk buat ujian pengesahan kehamilan so dia panggil nurse then nurse tu bagi botol urine tuk saya isi.. bile da siap, doctor cakap nnt da ade result dia panggil. tak smpi 2 minit, nurse td panggil masuk. Allah shja taw perasaan saya time masuk tu, belum duduk lagi da nmpk dua garis terang kt UPT doctor tu.. so doctor tu ckp congratz yg ur confirm da mengandung.. then dia bg la nasihat skit dan dia bagi acid folic tuk makan..

disebabkan time tu en.hubby outstation, saya dengan excitednyer whatapps gamba test kt klinik tu.. dia just balas Alhamdulillah dan suruh jaga diri baik2 dan kandungan.. mesti dia pun excited just..sbbkn jauh je xdpt tgok reaksi muka dia..hehe


yang nie test dibuat kt klinik, jelas kan line tu.. test dibuat pada 31.01.2013


so itulah hadiah terbesar yg kami dapat dr yg maha Esa.. smoga Allah melindungi dan merahmati baby dalam kandunganku ini. Terima Kasih ya Allah atas anugerah ini.

P/s:
next saya akan post lg bile da buat 1st scan ultrasound. 


Assalamualaikum, dan jumpe lagi (^_^)/

No comments:

Post a Comment