October 30, 2012

[LYRIC] Bryan Adams - I finally found Someone


I finally found someone, that knocks me off my feet
I finally found the one, that makes me feel complete

We started over coffee, we started out as friends
It's funny how from simple things, the best things begin

This time it's different,
Dah dah dah dah

It's all because of you,
Dah dah dah dah

It's better than it's ever been
'Cause we can talk it through

Oh, my favorite line was "Can I call you sometime?"
It's all you had to say

To take my breath away
This is it, oh, I finally found someone
Someone to share my life
I finally found the one, to be with every night

'Cause whatever I do,

It's just got to be you
My life has just begun
I finally found someone,

Oh, someone
I finally found someone,

Oh 
Did I keep you waiting,
I didn't mind

I apologize,
Baby, that's fine

I would wait forever
Just to know you were mine

You know I love your hair,
Are you sure it looks right?

I love what you wear,
Isn't it the time?

You're exceptional,

I can't wait for the rest of my life 
This is it, oh, I finally found someone
Someone to share my life
I finally found the one, to be with every night

'Cause whatever I do,

It's just got to be you
My life has just begun
I finally found someone,

Whatever I do,
It's just got to be you

My life has just begun
I finally found someone

Wedding: Dress Nikah & My Ring

nie la sedikit snapic gamba my dress nikah.. cepatkan siap..
thanks akak taylor sbb buatkn baju yg cantik dan cepat..
harap2 muat la tuk time nikah nnt..
so lets start diet and control weight. (^_^)



nie la my final future ring yg ditempah khas dr luar negara.. agak berbaloi la untuk digunakan sbgai tanda.. sebab yg utama ialah gelang tangan.. cincin nie sbgai penyeri jer..hehe



October 20, 2012

Wedding: Guestbook

Nie just nk buat quick update.. mula2 xde terpikir nk wat guestbook, tp bile tgok kt FB ade vendor wat promotion untuk guestbook terus terpengaruh untuk order.. so nie la hasilnyer.. guestbook nie akan dibawa ke dua-dua majlis..so meriah la skit buku tu org tulis.. hehe

Nie draf before confirm dgan vendor
dan nie la hasilnyer.. cantik sgat.. hehe

October 15, 2012

Wedding : Kad Kawin Kami

Assalamualaikum.. wah rasanyer lame da xupdate blog nie.. now just update skit jer pasal my wedding.. my wedding kad da siap!.. alhamdulillah siap jugak pd waktu diperlukan. ade org ckp awl sgat nk bg kad tp nk wat cam ner sbb ade org nk kad cepat.. hehe.. kat bawah nie antara kad2 kami.. simple jer sbb budget..hehe.. 

kad nie tempah kat gedung kad kawin tp amik pakage kt pameran pengantin.. memang berbaloi amik kt pameran tu.. da la murah pastu byk brg dpt free. 

pakage include:

1000 kad jemputan
1000 envelop bercetak (selalunyer kalo bercetak kene tambah duit tp nie xyah)
500 chair box doorgift
500 thank you card ( tp dia bagi 600 sbb terlebih cetak)
2 buntin
10 tanda arah

total = RM600 shj.

murah kan.. sbnarnyer ade byk pilihan harga dan paling murah rm500.. lg bgus kualiti kad lg naik la harga dia.. so sye pilih RM600 tu sbb en.tunang nk kualiti kad yg bgus..hehe so ikut jer la.. ok kt bwh nie saye kongsikan gamba kad kawin sye.. slmt melihat (^_^)


Cover kad kami
Kad tuk Pihak Perempuan
Kad tuk Pihak Lelaki
5 Tanda arah for Me
5 Tanda Arah for Him
Bunting for Him
Bunting For Me
Chair Box & Thank you Tag ( kongsi 250 sorang)

August 5, 2012

1st Trial Choc Moist Dark Choc Topping





akhirnyer dapat jugak ilmu buat kek choc moist sndri..dulu harapkn org or beli..tp skg da pandai buat sndri.. alhandulillah.. bg kluarga hubby rasa n diorg ckp sgat sedap dan begitu jugak ngan my family.. hubby ckp 'terbaikkk' :-)





Md Zaidan Family


Hari all adik beradik berkumpul sama2 tuk iftar ngan abah.. iftar ngan family sblum bergelar isteri Azmi Nizam..hehe


May 2, 2012

www.style-weddings.my : My Dream Save The Date @ Love Story Contest

Sebagai B2B this December, saya sangat berharap dapat mencapai matlamat yang saya dah plan sejak saya dulu iaitu kenangan bersama cinta hati serta seluruh kelurga besar saye bersama2 dalam satu majlis.

bermula ceritanya, dulu saya pernah memiliki sebuah keluarga yang bahagia dan ketika itu saya rasakan bahawa keluarga saya tu la yang paling bahagia, tp ternyata itu sume dalam hanya khayalan saya shaja apabila hati kedua ibubapa saya tidak seperti dulu. bermula disitu lah keluarga bahagia saya hilang dan susah menjadi sperti dulu. setiap majlis2 berkaitan keluarga pasti ade kekurangan.

berkaitan cerita cinta saya, sejak lahir smpi la berumur 21thn xpernah ade special guy pun dalam hidup saya. disebabkan umur da lanjut saya pun membuat plan hidup iaitu pada umur saya cecah 22thn saya mesti da ade someone special dalam hidup dan mengikat tali pertunangan pada usia saya 23thn dan menamatkan zaman bujang ada umur 24thn. dengan izin Allah, segala plan saya mengikut seperti yg saya rancang. Tunang tersayang saya telah memberi sinar baru dan membawa kembali sinar bahagia yg pernah saya ade dulu.

thn ini menjadi thn bermakna bagi saya kerana thn nie bakal menjadi satu sejarah hidup saya yang paling bermakna yg saya tidak akan melupakan iaitu hari perkahwinan saya. hari itu nnt berkumpul la semua keluarga mama & daddy saya serta abah & umi saya serta saudara mara saya. saya dapat bayangkan bertapa bahagianya saya bila mereka semua berkumpul di hari yg paling bermakna bg saya nnt. bila lagi nk dapat berkumpul ramai2 untuk keluarga mcm saya yg bercerai dan berkumpul bile majlis besar saya nnt.

I wish that my story can wins the www.style-weddings.my Save The Date @ Love Story Contest! supaya mereka dapat merakam detik2 bahagia cinta hidup saya.

extra info:
Style Wedding Super Sale is on from 20th April 2012 - 20 May 2012
Visit www.style-weddings.my website or like their Facebook at here


Please enjoy sample of Save The Date Video by Style-Weddings (^_^)




April 20, 2012

Pelamin - Pelamin Dalam Perhatian

Assalamualaikum,
kali nie nk bg tunjuk design pelamin yg berada didlm perhatian saye.. kebyakan pelamin sume bertemakan elegant.. makin byk butik pengantin saye tgok makin tmbah list pelamin dalam perhatian.. huhu.. ni la antara2 pelaminnyer..

"the first pelamin yg menambat hati"

"Pelamin nie dr same wedding planner"

"yg nie dr wedding planner frm my future busana"

"pelamin nie quote harga berpatutan"

"the latest pelamin yg menambat hati yg direcomend by Paklah Mstime"

Our Future Ring!


Assalamualikum,
seperti tajuk di atas, kami da jumpe da future ring kami. Yg nie xperlu nk rahsia2 sbb saye yang beli.. hehe.. tp gelang batal air sembahyang tu yg menjadi rahsia..hehe.. so mari la tgok cincin kami nie.. moga2 kami dapat la cincin nie.. amin..

"Cincin future En. Abg Saye"

"Cincin future Saye"

cantik x?? hehe.. ssh nk cari yg si dia punye.. nasib baik la jumpe.. bukan senang nk cari cincin emas putih dgan batu emerald green.. alhamdulillah ketemu jugak.. harap semua bakal jadi kenyataan.. doakan saye yer kekawn.. amin..

April 19, 2012

I'm Back!

Assalamualaikum,

wah! bile tgok post kat bwk tu baru perasan yg saye da lame x update blog nie.. maklum la lately nie kurang tertedah pd internet kt rumah so xde kesempatan nk update blog so skg saye start update nie tentang persiapan majlis besar saye.. dulu pernah post tuk persiapan bertunang and now masa yang dinanti da tiba..

so far xde pape pun yang da siap.. bak kate org tarikh saye lmbt lagi.. psl tarikh pulak alhamdulillah da confirm da.. untuk belah saye majlis 8.dec.2012 and En. Abg saye pulak 15.dec.2012.. vanue pulak saye blum booking pape lg tp en.abg saye da booking da :(... saye masih lagi mencari dewan yg sesuai di kawasan berdekatan Putra heights tp still blum jumpe.. kalo ade sape2 taw sila la suggest kat saye.. :)

erm.. utk kelengkapan kawin pulak, baju nikah saye dah htar tailor da dan xsabar tuk tunggu baju tu siap.. brg hantaran plak ermm satu pun blum lg.. skg tgah process survey2..hehe.. tp en.abg saye da beli satu brg dan brg tu sgat la penting tuk ktorg nikah. bende tu ialah rantai tangan batal air sembahyang.. tu yg kene beli dulu sbb emas skg makin lama mkin naik..tp tgok hari tu nmpk mcm jatuh jer harga emas..pape pun bende tu da selesai..hehe

ok kt cnie plak saye nk kongsi warna tema majlis saye nie. warna tema saye adalah seperti gamba di bwh nie..

"My Emerald Green"

tu la tema majlis saye.. kalo dlm bhs org putih di panggil emerald green then dlm bhs kampung hijau kepala itik (sila search google tuk taw rupe itik tu mcm mane yer).. kenapa saye pilih warna nie?? sbb ia adalah warna birth stone saye.. nie maksud batu saye nie:

"Green Emerald is the birth stone to all born in the month of MAY. It is a believe that Emerald is a stone of inspiration & infinite patience. Also known as the "Stone of Successful Love". It enhances unity & unconditional love"

itulah sebab knp saye pilih warna nie.. saye bukan ikut trend taw tp da memang saye suke dari dulu lg.. tp skg nie ssh nk cari busana warna nie tp alhamdulillah akhirnyer jumpe jugak.. tp blom booking pape lg sbb kene tggu bulan 6 tuk confirm sume booking.. nk tgok gamba tu? tgok kt bwh nie

"busana idaman saye"

"Kasut bakal ditempah"

busana nie saye jumpe kat tuan punya butik punye fb page.. cantik2 baju2 dia.. memang puas hati la tgok.. hopefully time my wedding baju nie xde sape la yg sewa.. kalo x kene buat baru la.. nie link dia kalo sape2 nk tgok Zaifie Zainal Creation selain busana diorg jugak ade buat pelamin jugak a.k.a wedding planner jugak la..so sape2 nk survey2 saye cadangkan kt cnie.. hehe., yang kasut tu saye customize ikut kaki sndri kat page nie Absolutelygorgeous by amy.. so sape2 nk customize sndiri kasut g la kat dia.. harga tu berbaloi la sbb kite yg bg design.. :)

untuk doorgift plak da jumpe da beberapa idea antaranyer ialah

"Macroon for VIP"

dan

" Sugar Cookie utk Kanak2"

inilah antara idea2 tuk doorgift.. baru idea je taw sbb belum confirm lag.. tp tuk tetamu biasa masih lagi mencari apakah boleh diberi kepada mereka.. ade sape2 boleh suggest kat saye??
cadangan anda amat saya hargai.. :)

utuk wedding card pulak byk da tpt saye cari dan survey dan da dpt 2 quotation.. sume yg bg quotation tu sume best2 tp xtaw la nk pilih yg mane..lg pun saye konsi kad ngan belah en.abg saye.. so kene ade persetujuan dua pihak.. kalo sepihak jer senang je wat decision.. hehe.. antara wakil2 kad yg saye survey adalah

1. Style-wedding.my - kad diorg cantik2 sgat dan harga pun menarik.. kalo nk murah lg pergi booth diorg time diorg msk mane2 pameran mcm pameran gerbang pengating utusan dulu kat PICC.. so sape2 nk cari kad kawin cari la kt cnie.. memang cantik sgat!.. :)

2. Lovedheart kad kawin - yang nie pun best jugak..service diorg memang on time sbb syer beli sticker tuk doorgift kat diorg la tp under name Stikerku.com. bwh nie gamba dia


satu lg kat tpt en.abg saye punye spupu punye tpt kerja.. dia pun ade tawarkan tuk buat kat sane tp belum g lg kedai tu.. sbb vanue tuk wedding saye xjumpe lagi..hehe..

hurmm.. saye stop dulu la kat cnie.. sbb nie je la baru saye buat.. next time saye cerita psl persiapan tuk pelamin dan who will be my wedding planner yer..

terima kasih kpd yg membaca :)