July 23, 2011

Stage 2 : Bunga di taman Sudah dipetik

Saat ketika tanda diberi dari pihak si kumbang kpd ayah si bunga
apabila diteiliti, dgan gembiranya ayah si bunga setuju maka..

dengan rasminyer cincin itu disarung pada si bunga
dgn bersaksikan keluarga si kumbang dan si bunga itu sendiri
di saat itu jugak dgn rasminyer si bunga menjadi tunang
kepada si kumbang pujaan hatinyer (^_^)

Engagement: Hantaran on My E'Day

ini lah hantaran dari pihak lelaki yang saya terima..
cantik jer hiasan dia..kalah hiasan saye..hehehe









Ni hantaran dr pihak saye pulak.. setelah penat memerah idea..
ini lah hasilnyer..








~tamat da untuk hantran~

[Click-Click] a few of my E Day!



Coming Soon~


selesai sudah ape yg ditunggu.. so kekwn sume,
gamba full tuk majlis nie akan saye upload sepenuhnyer selepas nie..

July 20, 2011

Perjalanan Kami

hah! kat cnie saye nk cite skit mcm mane saye kenal ngan si dia.. maklum la da tggl beberapa hari lg kan untuk bergelar tunang si dia..hehe.. teruja pulak rasa tp takut dan berdebar pun ade jugak.. hurmm.. nie baru nk bertunang belum lagi nk bernikah..kalo bernikah mcm mane pulak kan..hehehe.. mari kite mulakan (^_^)

bermulanya bile kami kenal pada 2010, time tu saye ditukarkan ke bahagian lain atau nama lain workshop.. dan sume org taw kalo disebut wshop jer mesti fikir tpt org laki2 kan.. so memang btul pun.. wshop nie bukan mcm wshop kereta or motor tu.. nie wshop tpt sume technician2 company saye ditempatkan.. diorg nie technician crane & hoist..sape xtaw ape bende tu sila google eh..hehe.. so dipendekkan cite tu la pekerjaan si dia.. best taw dduk situ..byk dpt blaja just xsempat blaja repair crane jer..kalo x mesti bleh jadi technician same dgn diorg..hehehe

then first2 tu xde la berminat sgat dgn si dia.. ye la.. saye nie baru abis grad..kt kolej dulu nmpk rmai comel2 hensem2 tp bile da keje pulak lain pesennyer ditambah pulak msk wshop tu byk abg2 dan akak2 xde pun (tp bgunan sblah ade la akak2..hehehe).. di tambah pulak abg2 nie sume wajah menakutkan..mcm garang jer..hik3..

so first time tgok si dia nie...dalam hati ckp "takunyer tgok dia..garang" hehe.. ditambah kan pulak si dia berambut panjang time tu.. pesen saye pulak xsuke tgok lelaki rambut panjang..sbb time nie tgah shok ngan artis2 korea yg rambut pendek kemas dan pacak..hehe.. (sory syg..hehe)

selama 4 bulan rasenyer ktorg xde la bertegur sgat..tegur pun psl hal keje.. lagi pun dia selalu keluar buat job.. kalo si dia xkluar pun si dia duduk diam jer.. hehehe.. tp si dia memang pesen pendiam jer.. yg btul2 dia kenal baru byk ckap..hik3.. xlame kemudian si dia htar surat resign.. time xde la rase sedih pape kan.. ye la xkenal sgat kan..hehehe..

nak di jadikan cerite.. selepas beberapa hari (mood: xingat).. saye dpt msg dr si dia.. FYI sume no abg2 tu sume disimpan dlm hp saye sbb kalo diorg nk cuti ke ape ke diorg mesti msg kt saye bg taw then saye bg taw wshop manager.. tu serba sedikit keje saye disane..hehe.. ok2 kembali blik pd cite td.. si dia bg msg sbb nk tnye mcm nk msk balik kt company tu.. so bermula di situ kot kami mula berhubung sesama sendiri..hehe..

lg satu ktorg nie pasen suke bersms berbanding call..bak kate org sms lg senang sbb boleh pikir dulu sblum htar tp kalo call nk pikir lambat..hehehe.. selapas asik bermsg2 dgn si dia.. pada 7 Nov 2010 si dia luahkan rasa hati..hehehe.. tp time tu si dia luahkan mcm xconfiden jer..hehe.. tp selepas blas membalas akhirnye saye terima si dia... happy je rase time tu.. sbb ape happy? itu biarlah rahsia..hehehe..

then tup tap tup tap bercouple xsangka pulak kami sama2 ingin lanjutkan perhubungan kami ke tahap seterusnyer.. then saye dirisik oleh kluarga si dia dan sabtu nie saye bakal digelar tunang si dia..hehehe.. suke3... walau ape2 pun perjalanan kami masih panjang.. and hopefully semuanye berjalan dgan jayanyer..

abis da saye bercerite..hehehe.. pas nie nk sambung pulak perjalanan kami part 2..hehehe mcm cite harry potter pulak ade part2..hik3.. sekian (^_^) tq.. bubye..


July 15, 2011

[LYRIC] Ungu - Dirimu Satu

i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
i will always need you cintaku
selamanya takkan pernah terganti

ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu

cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me

i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu

ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu

cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
i will be the last for you
and you will be the last for me

July 13, 2011

Kesuntukan Masa! adoiyai...


tggl 9 hari lagi tibanye hari yg dinanti
memang kelam kabut skit la.. sbb sepatutnyer tarikhnyer hujung bulan nie
tapi...
disebabkan kesibukan project my dad, terpaksa la dipercepatkan lg tarikhnyer..
selepas dibincang2(yeke?) terpilih la 23hb July 2011..
bile bg taw kekwn ade yg ckp "da xsabar da ke"..ish2 ade ke patut..
tp rase xsabar2 tu pun ade jugak..hik3..
yela.. xsangka aku nie bakal jd tunang org..
dulu xpernah ade sape2..so bile da berpunya nie tup tup da nk bertunang..
kekwan pun ramai terkejut..
yela.. zizo yg selama nie xde BF skg da nk bertunang da..
hehehe.. nk wat cam ner kan.. da jodoh..hehe
anyways..
full update regarding my engagement will be post soon..hehehe
stay tune~ (^__^)v

Engagement : Tuala

tuk hantaran nie buat simple jer,
sbb tuala tu agak tebal jugak & besar
lipat2 cam nie pun rasenyer ok kot pastu
tambah2 lg ngan bunga sikit myb cantik kot..hehe

Engagement : Sejadah

hah tuk sejadah nie, yg nie baru test jer..
blum jumpe lg idea sesuai tuk hantaran nie,
so far nie jer yg ok. byk lg kene buat tuk yg nie..
harap2 sempat siap semuanyer.. chayok!

Engagement : Bunga Rampai

idea tuk bekas bunga rampai
simple jer. skg nie tggu final touch tuk letak bunga rampai
dan bunga hiasan..

Engagement : Kain Persalinan Nikah

hah! nie la idea tuk persalinan nikah,
thanks to my ummi sbb tlg lipatkan kain tu jd mcm tu.
so final touch will be soon.