December 14, 2011

[LYRIC] Hafiz ft. Adira - Ombak Rindu


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya tuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


nota kaki:
suke sgat and so sweet tgok aaron blakon watak romantik. pic kt atas babak romantik yg sye suke...hehehe..
<(^_^)>

[LYRIC] Ungu - Percaya Padaku

aku tak tahu apa yang ku rasakan

dalam hatiku saat pertama kali

lihat dirimu, melihatmu


seluruh tubuhku terpaku dan membisu

detak jantungku berdebar tak menentu

sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:


berikan cintamu juga sayangmu

percaya padaku ku kan menjagamu

hingga waktu menjemputku


ku berikan cintaku juga sayangku

percaya padaku ku kan menjagamu

hingga waktu menjemputku


saat ku tahu kau akan pergi jauh

izinkan aku tuk selalu menantimu

untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)


agar kau tahu betapa ku terlalu

mencintaimu aku akan menunggu

hingga dirimu kembali untukku

repeat reff


tolonglah aku bagaimana diriku

ungkapkan itu rasa yang membelenggu

dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff


berikan cintamu juga sayangmu

percaya padaku ku kan menjagamu

hingga waktu menjemputku

September 13, 2011

[LYRIC] Zivilia - Aishiteru ♥


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup ini tanpa ghairah
Ou... o...
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni itemo
Kino omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

September 7, 2011

My Smurfs 9th Months Anniversary


Alhamdulillah genap da 9 bulan ikatan kasih sye dan tunang sye
kalo m'andung tu mesti da lahirkan baby..hehe
bulan nie saye yang wish kt abg syg..tp sedih sbb dia xingat.. sob! sob!
tp tu sume xpe as long kite masih bersama..hehe

nie ade sikit ayat saye tujukan pd abg syg saye tu..
kite kongsi2 di cnie..hehe :-


Dear My Love ♥,

"Our anniversary is a time to look back at the good times and a time to look ahead to live our dreams together because there is no feeling more comforting and consoling than knowing you are right next to me"

"Love is just a word until someone comes along and gives it meaning and for me the someone is you"

♥ Happy 9th months anniversary sayang.. muah3 ♥


hari nie jugak saye kuar tgok wayang cite THE SMURFS
dengan kekwan opis.. sedih jer sbb xdpt g tgok ngan abg syg.. hukhuk!
ape2 pun cite the smurfs tu pengubat hati sedih..
cite tu sgat best..disarankan sila tgok...hehehe

July 23, 2011

Stage 2 : Bunga di taman Sudah dipetik

Saat ketika tanda diberi dari pihak si kumbang kpd ayah si bunga
apabila diteiliti, dgan gembiranya ayah si bunga setuju maka..

dengan rasminyer cincin itu disarung pada si bunga
dgn bersaksikan keluarga si kumbang dan si bunga itu sendiri
di saat itu jugak dgn rasminyer si bunga menjadi tunang
kepada si kumbang pujaan hatinyer (^_^)

Engagement: Hantaran on My E'Day

ini lah hantaran dari pihak lelaki yang saya terima..
cantik jer hiasan dia..kalah hiasan saye..hehehe









Ni hantaran dr pihak saye pulak.. setelah penat memerah idea..
ini lah hasilnyer..








~tamat da untuk hantran~

[Click-Click] a few of my E Day!



Coming Soon~


selesai sudah ape yg ditunggu.. so kekwn sume,
gamba full tuk majlis nie akan saye upload sepenuhnyer selepas nie..

July 20, 2011

Perjalanan Kami

hah! kat cnie saye nk cite skit mcm mane saye kenal ngan si dia.. maklum la da tggl beberapa hari lg kan untuk bergelar tunang si dia..hehe.. teruja pulak rasa tp takut dan berdebar pun ade jugak.. hurmm.. nie baru nk bertunang belum lagi nk bernikah..kalo bernikah mcm mane pulak kan..hehehe.. mari kite mulakan (^_^)

bermulanya bile kami kenal pada 2010, time tu saye ditukarkan ke bahagian lain atau nama lain workshop.. dan sume org taw kalo disebut wshop jer mesti fikir tpt org laki2 kan.. so memang btul pun.. wshop nie bukan mcm wshop kereta or motor tu.. nie wshop tpt sume technician2 company saye ditempatkan.. diorg nie technician crane & hoist..sape xtaw ape bende tu sila google eh..hehe.. so dipendekkan cite tu la pekerjaan si dia.. best taw dduk situ..byk dpt blaja just xsempat blaja repair crane jer..kalo x mesti bleh jadi technician same dgn diorg..hehehe

then first2 tu xde la berminat sgat dgn si dia.. ye la.. saye nie baru abis grad..kt kolej dulu nmpk rmai comel2 hensem2 tp bile da keje pulak lain pesennyer ditambah pulak msk wshop tu byk abg2 dan akak2 xde pun (tp bgunan sblah ade la akak2..hehehe).. di tambah pulak abg2 nie sume wajah menakutkan..mcm garang jer..hik3..

so first time tgok si dia nie...dalam hati ckp "takunyer tgok dia..garang" hehe.. ditambah kan pulak si dia berambut panjang time tu.. pesen saye pulak xsuke tgok lelaki rambut panjang..sbb time nie tgah shok ngan artis2 korea yg rambut pendek kemas dan pacak..hehe.. (sory syg..hehe)

selama 4 bulan rasenyer ktorg xde la bertegur sgat..tegur pun psl hal keje.. lagi pun dia selalu keluar buat job.. kalo si dia xkluar pun si dia duduk diam jer.. hehehe.. tp si dia memang pesen pendiam jer.. yg btul2 dia kenal baru byk ckap..hik3.. xlame kemudian si dia htar surat resign.. time xde la rase sedih pape kan.. ye la xkenal sgat kan..hehehe..

nak di jadikan cerite.. selepas beberapa hari (mood: xingat).. saye dpt msg dr si dia.. FYI sume no abg2 tu sume disimpan dlm hp saye sbb kalo diorg nk cuti ke ape ke diorg mesti msg kt saye bg taw then saye bg taw wshop manager.. tu serba sedikit keje saye disane..hehe.. ok2 kembali blik pd cite td.. si dia bg msg sbb nk tnye mcm nk msk balik kt company tu.. so bermula di situ kot kami mula berhubung sesama sendiri..hehe..

lg satu ktorg nie pasen suke bersms berbanding call..bak kate org sms lg senang sbb boleh pikir dulu sblum htar tp kalo call nk pikir lambat..hehehe.. selapas asik bermsg2 dgn si dia.. pada 7 Nov 2010 si dia luahkan rasa hati..hehehe.. tp time tu si dia luahkan mcm xconfiden jer..hehe.. tp selepas blas membalas akhirnye saye terima si dia... happy je rase time tu.. sbb ape happy? itu biarlah rahsia..hehehe..

then tup tap tup tap bercouple xsangka pulak kami sama2 ingin lanjutkan perhubungan kami ke tahap seterusnyer.. then saye dirisik oleh kluarga si dia dan sabtu nie saye bakal digelar tunang si dia..hehehe.. suke3... walau ape2 pun perjalanan kami masih panjang.. and hopefully semuanye berjalan dgan jayanyer..

abis da saye bercerite..hehehe.. pas nie nk sambung pulak perjalanan kami part 2..hehehe mcm cite harry potter pulak ade part2..hik3.. sekian (^_^) tq.. bubye..


July 15, 2011

[LYRIC] Ungu - Dirimu Satu

i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
i will always need you cintaku
selamanya takkan pernah terganti

ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu

cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me

i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu

ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu

cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
i will be the last for you
and you will be the last for me

July 13, 2011

Kesuntukan Masa! adoiyai...


tggl 9 hari lagi tibanye hari yg dinanti
memang kelam kabut skit la.. sbb sepatutnyer tarikhnyer hujung bulan nie
tapi...
disebabkan kesibukan project my dad, terpaksa la dipercepatkan lg tarikhnyer..
selepas dibincang2(yeke?) terpilih la 23hb July 2011..
bile bg taw kekwn ade yg ckp "da xsabar da ke"..ish2 ade ke patut..
tp rase xsabar2 tu pun ade jugak..hik3..
yela.. xsangka aku nie bakal jd tunang org..
dulu xpernah ade sape2..so bile da berpunya nie tup tup da nk bertunang..
kekwan pun ramai terkejut..
yela.. zizo yg selama nie xde BF skg da nk bertunang da..
hehehe.. nk wat cam ner kan.. da jodoh..hehe
anyways..
full update regarding my engagement will be post soon..hehehe
stay tune~ (^__^)v

Engagement : Tuala

tuk hantaran nie buat simple jer,
sbb tuala tu agak tebal jugak & besar
lipat2 cam nie pun rasenyer ok kot pastu
tambah2 lg ngan bunga sikit myb cantik kot..hehe

Engagement : Sejadah

hah tuk sejadah nie, yg nie baru test jer..
blum jumpe lg idea sesuai tuk hantaran nie,
so far nie jer yg ok. byk lg kene buat tuk yg nie..
harap2 sempat siap semuanyer.. chayok!

Engagement : Bunga Rampai

idea tuk bekas bunga rampai
simple jer. skg nie tggu final touch tuk letak bunga rampai
dan bunga hiasan..

Engagement : Kain Persalinan Nikah

hah! nie la idea tuk persalinan nikah,
thanks to my ummi sbb tlg lipatkan kain tu jd mcm tu.
so final touch will be soon.

June 13, 2011

Engagement : Butang Baju Melayu


Bermula la persiapan tuk hantaran, gamba kat atas nie barang pertama dlm list hantaran saye tp just letakan butang baju nie dlm bekas je la.. hehe



alas bwah tuk butang baju nie da siap dan
butang baju nie dicombine kan ngan songkok.
full gubahan akan di upload after the ceremony.
(^_^)v

June 12, 2011

Stage 1: Saye Sudah Di Booked


Pada 12.06.2011 datang satu keluarga dgan hajat yang besar dan hajat nye itu diterima baik oleh keluarga saye. Alhamdulillah utk stage pertama nie berlangsung tanpa sebarang masalah. semoga kekal sampai ke stage yang terakhir.. amin..

May 11, 2011

I Miss U


Msg dr Dia

"
bulan bukanya bintang
siang hilanglah mlm
gudah bila kau hilang
resah hilang kau datang

nilam juga permata
nilai bukannya intan
syg bila kau datang
senyum hilanglah duka

"

sweet bile dia kerinduan.. hehe..
miss you so much too sayang.. Cepat2 la balik



May 7, 2011

My Love : 5th Month


msg dr si dia

"
slmt 5 bulan berkasih sayang
sayangku nurul nadia..
semoga kekal ke jinjang pelamin dan terus ke akhir hayat..amin
amin ya Allah..
"

This month si dia yang ingatkn bout this day.. memang bz sgat smpi lupe nk wish si dia..
sory sayangku azmi nizam.. happy 5th month anniversary sayang..
smoga smpi ke akhir hayat... amin

April 7, 2011

My Love : 4th Month

♥♥ Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa ♥♥

mood: (^_^)♥ ... ♥ u Azmi Nizam

March 19, 2011

[Click-Click] Daira at Super Show 3




































After a long waiting.. now i already meet them.. this are the best moment ever in my life.. SARANGHAE SUPER JUNIOR